Avfuktning av krypgrund

Torrt, varmt och tryggt - krypgrundsavfuktning från Bygg Fukt AB!

Avfuktning från Bygg Fukt AB!

Munters HomeDry - Avfuktning

Fuktproblemet i en krypgrund kommer oftast utifrån. Fuktig och varm uteluft ventileras in och kondenserar i den kalla krypgrunden. Fukten samlas i det hygroskopiska materialet, fuktigheten stiger varvid risken för mögel och röta ökar. Hundratals liter vatten är inte ovanligt. Det första tecknet på fukt i fastigheten kan vara dålig lukt eller att familjemedlemmarna ofta är sjuka eller får allergiska besvär.

Att förebygga fuktproblem i krypgrunder med Munters sorptionsavfuktning är en säker och beprövad metod.  Bygg Fukt AB avfuktar effektivt, dvs. sänker fuktinnehållet i luft och material, vilket skapar ett perfekt kontrollerat klimat i krypgrunden. Eftersom krypgrunder är kalla är sorptionsavfuktning den enda effektiva avfuktningsmetoden.

Munters har genom åren levererat avfuktare som på ett effektiv och säker sätt skapar rätt klimat och därmed förhindrat fuktskador i 10.000 tals krypgrunder. Torrt, varmt och säkert med krypgrundsavfuktning från Bygg Fukt AB.

Sorpationsavfuktaren  placeras med fördel i ett hörn i grunden nära en ventil. Den torra luften från avfuktaren blåses ut diagonalt i grunden och skapa därmed en luftrörelse som effektivt torkar grunden. Eftersom fysikens lagar gäller – strävan efter jämvikt och balans av fuktighet – behövs oftast inget kanalsystem, möjligen kan ett par meter spirorör underlätta för den torra luften att sprida sig i grunden.

Väkomna att kontakta oss på Bygg Fukt AB för mer information om krypgrundsavfuktning!

 

TOP